Det pædagogiske måltid

I Børnegården i Ollerup har vi siden etableringen af dagtilbuddet, haft en madordning gennem Gymnastikhøjskolen i Ollerup. Det betyder at børnene hver dag får serveret brød og frugt både formiddag og eftermiddag, samt frokost mandag, tirsdag, torsdag og fredag. Onsdag har alle børn undtagen de allermindste vuggestuebørn madpakker med.

Mandag, torsdag får vi varm mad fra køkkenet, tirsdag får vi rugbrød og fredag får vi ingredienser over til at lave bålmad.

 

Der er sket rigtig meget med udviklingen af mad til børn de senere år. Her i Børnegården er vi igang med en proces hvor vi ønsker en større mængde af økologisk mad (det leverer Gymnastikhøjskolen på nuværende tidspunkt desværre ikke) og ikke mindst mad hvor vi lidt mere målrettet kan arbejde med det vi kalder det pædagogiske måltid.

 

For at kunne arbejde lidt mere med madmod og lyst til forskelligt mad, kræver det et køkken der kan arbejde med at udvikle mad til børn med mange farver og smage tilpasset aldersgruppen. Der er køkkenet ikke endnu. 

Vi forsøger at servere det mad vi får over så vi alligevel på bedst mulig vis kan gøre børnene nysgerrige og have lyst til at spise også nye ting.

 

Her er der et link til den guide Fødevarestyrelsen har udarbejdet der hedder "Guide til sundere mad i daginstitutionen"

 

Du kan også finde en masse andet supergodt materiale om kost til børn på siden her

 

Desuden er vi inspireret af det vi kalder og arbejder os stille og roligt ind i dem for at finde ud af hvordan de virker og ikke mindst påvirker vores måltider.