Inspiration

Pædagogens RelationskompetenceI dette menupunkt vil du kunne læse og finde inspiration i noget af al den viden og forskning vi her i Børnegården læser og følger med i:

 

Louise Klinge, forsker i og formidler af hvilke rammer og relationer, der bidrager positivt til børn og unges liv og udvikling. Louise Klinge er vigtig for alle der interesserer sig for udvikling af og med mennesker EDUK

Relationskompetence

 

Jesper Juul, 1948-2019 Jesper var lærer, idéhistoriker, familie terapeut og forfatter til flere bøger om familien skrevet til fagfolk og forældre. Arbejder du indenfor det pædagogiske felt er Dit Kompetente Barn fra 1995 ganske enkelt et must. Bogen er den første der i Danmark repræsenterede det vi nu kalder "det nye børnesyn". Dit Kompetente Barn

 

I børnehaven har en af vores dygtige medhjælpere været på kursus hos Blå Himmel Børneyoga og målet er, at alle vores børnehavebørn kommer igennem en periode med yoga. På sigt håber vi også at finde en måde at skalere det ned til vuggestuen og sender derfor yderligere en medhjælper af sted på et en dags yoga kursus.

 

Musik til Svend hvert år er vi så heldige at have 10 ugers musikforløb for alle børn (undtagen Frøerne der laver alle mulige andre ting)

 

Pædagogisk Idræt artikel 

 

Børnegården i Ollerup - et certificeret idrætsdagtilbud Via linket her er det muligt, at læse om den fantastisk fælles efteruddannelse hele Børnegårdens personale har været igennem fra 2021-2023 Uddannelsen er tilrettelagt af Danmarks Idrætsforbund og VIA UC Århus.

 

Pædagogisk Indretning ved Louise Friis. I efteråret 2022 startede vi, sammen med bestyrelsen, op med et inspirationsoplæg om hvordan farver og indretning kan være med til at understrege vores ellers lidt usynlige indendørs læringsmiljøer. Herefter har vi ønsket og kigget grundigt ind i huset, malet og fået sat midler af til den helt store "om-indretning" den 14. og 15. april 2023

 

Marte Meo Fordi vi tror på, at vi altid kan blive endnu bedre i vores samspil med børnene og deres familier har vi valgt, at en pædagog fra børnehaven skal uddannes til Marte Meo terapeut. Vi glæder os rigtig meget til at få også denne kompetence in-house. Uddannelsen varer halvandet år og Mads forventes derfor færdig til august 2024.

 

Blackbird Institute Vores leder har et brændende ønske om altid at kunne være til inspiration og til at kunne udvikle og forankre pædagogikken og de pædagogiske processer i Børnegården. Det kræver en evig nysgerrighed på egen praksis og derfor er Trine i gang med Relations- og Livskompetence uddannelsen ved Fie Hørby, Blackbird Institute. Sofie har skrevet bogen "Drop opdragelsen", der absolut også kan anbefales at læse. Alle personaler i Børnegården har fået bogen.

Drop opdragelsen