Fødselsdag i Børnegården

Børnegården i Ollerup er som udgangspunkt sukkerfri.

 

Det er vi fordi Sundhedsstyrelsens anbefalinger for børn er følgende

 

0-3 år: 0 kj. om ugen

3-6 år: maks. 2100 kj. om ugen

 

Til sammenligning giver 4 mariekiks 300 kJ, en mælkesnitte ca. 480 kJ og 50 g slikmix ca. 800 kJ

 

I Børnegården kan vi finde på, at bruge sukker som krydderi – f.eks. kanelsukker til risengrøden, i en frugtgrød og ved småkagebagningen til jul. Ved særlige lejligheder sker det, at vi serverer noget sødt og sukkerholdigt i begrænset mængde. Det kan for eksempel være ved en sommerfest, julefest og fastelavn - eller en is på en meget varm sommerdag. Hvis det er tilfældet vil vi altid skrive det ud, så forældrene ved besked.

 

Vi holder mange fødselsdage hvert år, og her opfordrer vi til at bruge frugt, dadler, figner mv. hvis I gerne vil bage nogle lidt sødere boller f.eks.

Samværet, stemningen og hyggen er dog altid det vigtigste - og både børn og voksne er vilde med flotte servietter, balloner og flag, som kan være med til at gøre dagen ekstra festlig. Bliver vi inviteret hjem på besøg hos jeres barn, aftaler forældrene med personalet, hvad de vil servere. Som udgangspunkt skal børnene have noget, der erstatter frokosten.

 

 

Til fødselsdage får vi: • Drikkevarer uden sukker • Boller, brød, frugt, dadler, figner, popcorn mv. Husk børn under 3 år må maks få 50 g rosiner om ugen. I en lille pakke er der typisk 15 g.

 

Herunder kan du finde links til inspiration:

PølsehornsmonsterBanandelfin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valdemarsro sukkerfri opskrifter

Dadelkugler